Hello Friday!
Evvveeeet sonunda bugün Cuma! :)
Hafta sonu yapın da yiyin diye miiiss bir tarifle geldim :)
Malzemeler:
Hamuru için;
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
İç harcı için:
4 orta boy elma
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı ceviz içi
1.5 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Öncelikle iç harcımız için elmaları soyalım, rendeleyelim. Şekerle birlikte tavamıza alalım ve kavurmaya başlayalım. (Elmayı şekeri, damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz, ben az şekerli sevdiğim için öyle yaptım)
- Harcın içine cevizleri ve tarçını kattıktan sonra, karıştırıp ocağın altını kapatalım. Ve soğumaya bırakalım.
- Ardından hamurumuzun tüm malzemelerini katarak yumuşak kurabiye hamuru haline gelene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru dinlenmesi için 15 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
- Buzdolabından çıkarılan hamuru açalım ve çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak şekiller verelim. Ve harcı bu yuvarlakların üzerine dağıtalım.
- Kalan hamuru istersek kafes şeklinde istersek rendeleyerek süsleyelim.
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişmeye bırakalım.
Yukarı da kafes şekli vardı. İşte bu da hamurun rendelenerek süslendiği hali;
Afiyet olsun herkese!